PhD afhandling om virtuelle sociale måltider – Københavns Universitet

ELDORADO > Nyheder > PhD afhandling sociale...

27. august 2019

PhD afhandling om virtuelle sociale måltider

Dannie Michael Korsgaard fra Aalborg Universitet, København, har den 23. august 2019 forsvaret sin PhD afhandling "Immersive Eating: The virtually enhanced solitary meal context as a strategy to promote positive meal experiences and sufficient energy intake for future generations of older adults".

Hver tiende hjemmeboende ældre er i en tilstand af underernæring, hvor kroppen pga. mangel på ernæringstoffer ændres i en sådan grad, at det fører til funktionsnedsættelse. Det er i tidligere studier observeret, at der er en sammenhæng mellem social isolation og underernæring hos ældre, og at specifikke eksterne faktorer i spise-konteksten har en indflydelse på, hvor meget den ældre spiser. Studier har vist, at de fysiske omgivelser omkring måltidet både kan øge og sænke mængden af mad, der spises, og at mennesket har en tendens til at spise mere, når der spises med velkendte spisepartnere.

PhD projektet var en del af arbejdspakke 3, der havde til formål at fremme gode madvaner hos kommende generationer af ældre gennem brug af IT.

PhD afhandling undersøger om virtuelle sociale måltider i virtuelle omgivelser kan påvirke spiseoplevelsen og mængden af mad, som ældre indtager under et måltid, hvor de spiser alene.