Coronavirus Information på dansk / Information in English

PhD afhandling om strategier for fremme af sunde måltider til ældre – Københavns Universitet

ELDORADO > Nyheder > PhD afhandling om stra...

10. oktober 2019

PhD afhandling om strategier for fremme af sunde måltider til ældre

Xiao Zhou fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet har 1. oktober 2019  forsvaret sin PhD afhandling  "Investigation of multiple strategies for healthy meal promotion oriented to older consumers" Afhandlingen er skrevet i samarbejde mellem projekterne ELDORADO, VeggiEAT og FoodSMART på Københavns Universitet.

Formålet med PhD-afhandlinglen var at evaluere hvilken effekt adfærdsmæssig intervention og sensorisk modifikation havde på ældre forbrugeres fødevarevalg, fødvareindtag og fødevarepræferencer, for dermed at kunne fremme de ældres indtag af sunde måltider. Specifikt blev effekten af måltidets udseende på indtaget samt præferencen for visuelt tiltalende sunde måltider undersøgt.

Som nudging-strategi for et grøntsagsbaseret måltid blev vegetarburgere anvendt som testmåltid til ældre, ved at tilbyde det som ’dagens ret’ i et cafeteria. Endvidere blev en cremet majssuppe med højt energiindhold og indbydende topping afprøvet i et forsøgs-setup med henblik på at øge fødevare- og energiindtaget hos ældre. Endelig blev der udviklet et visuelt tiltalende og sundt hjemmeleveret måltid til at konkurrere med
mere traditionelle hjemmeleverede måltider for at undersøge måltidsegenskabernes betydning for ældres måltidspræferencer.